Welkom

Amsterdam, 2 februari 2002: De Prins van Oranje en Prinses Máxima poseren voor hun huwelijksportret in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Sinds 1898 verzorgt de Oranjevereniging in Vorden op de “dag waarop de jaardag des Konings” zoals het officieel in de wet heet de daarbij behorende festiviteiten. Kort gezegd op Koningsdag zorgen wij dat het een gezellige feestdag is in Vorden met voor elk wat wils. Koningsdag is wel een begrip waar we even aan hebben moeten wennen. 2014 was immers het eerste jaar in het bestaan van de vereniging waarop we de verjaardag van een Koning vierden. Daarvoor ging het altijd om Koninginnen wiens verjaardag gevierd werd.

Als Oranjevereniging zijn we er trots op al zo lang de organisatie op ons te mogen nemen. Vorden is mede door de lange traditie bekend om het grote feest met vogelschieten, kermis, ringsteken, kinderfeest en natuurlijk gezellig feesten in het dorp. Het gerenoveerde centrum leent zich nog beter dan voorheen voor de festiviteiten.

Om ieder jaar weer een aansprekend feest te kunnen organiseren hebben we de hulp van een aantal vrijwilligers hard nodig. Wat ons betreft zouden we daarbij ook graag rekenen op de jongere inwoners van ons mooie dorp. Dat zowel om activiteiten te organiseren, maar ook om lid te worden van onze Oranjevereniging. Hoe meer leden, hoe meer mogelijkheden! Voor € 12,50 (automatische incasso) of € 15,00 (contant) per jaar bent u lid. Verder op de website leest u hoe dat gemakkelijk te regelen is.

Met deze website willen we iedereen op de hoogte houden van onze activiteiten en onze jaarplanning. Daarmee hopen we iedereen in Vorden, of die er vandaan komt volledig op de hoogte te houden en te betrekken.

Als Bestuur van de Oranjevereniging gaan we er voor onze doelstelling waar te maken namelijk een geweldige Koningsdag organiseren voor jong en oud in Vorden.

 

Frank van Setten,
Voorzitter Oranjevereniging Vorden

info@oranjeverenigingvorden.nl